ADS

Algemene Dakwerken Steijvers
Gespecialiseerd in platte daken en goten in EPDM

Wat is EPDM Mastersysteem

Als het gaat om het plaatsen van dakbedekking op een plat of licht hellend dak, spreekt iedereen tegenwoordig meteen over EPDM rubber dakbedekking. Hoewel EPDM reeds sedert de jaren ’60 wordt toegepast, wint EPDM pas de laatste jaren sterk aan populariteit. Maar wat is EPDM eigenlijk?

EPDM rubber is een synthetisch rubber, deze wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens verwerkt worden tot een dakbedekking door het te kalanderen en te vulkaniseren. Bij het vulkaniseren verandert de rubbermassa van een thermoplastisch in een elastisch materiaal. Door de toevoeging van zwavel ontstaan bruggen tussen de EPDM moleculen en er ontstaat een netstructuur.

Hierdoor ontstaan de specifieke eigenschappen die behoren bij een elastomeer kunststof.

EPDM kan zowel als geballast (bijvoorbeeld met keien) als mechanisch bevestigde of verlijmde dakbedekking worden toegepast voor bijna alle platte en licht hellende daken. Ondanks de iets hogere investeringskosten kan gezegd worden dat EPDM rubber op langere termijn de meest economisch verantwoorde keuze voor platte daken is.

DSC_0896 DSC_0897 DSC_0899 DSC_0904 DSC_0907 DSC_0913 DSC_0914 - kopie DSC_1067 DSC_1068 epdm dak (2) plat dak (4) platte daken (1) platte daken (9) platte daken (11)